Over mij

Ik ben Angelique, in 2001 getrouwd en moeder van 3 fijne en energieke kinderen. Naast uitgebreid en met veel plezier in de keuken staan, het huishouden, mijn gezin, sociale contacten en sporten, verzorg ik de administratie voor ons bedrijf. Inmiddels zijn de kinderen ouder en zelfstandiger. Deze ruimte geeft mij de kans om mijn hobby's uit te vergroten. Alles komt voor mij samen met deze site, Do Good. Ik kan enorm genieten van gezellig tafelen. Liefst eten van mooie borden met organische vormen of mooi aardewerk. Ik houd van alles wat komt uit de natuur, van eten tot serviezen en meubels tot decoratie. Ik vind het heerlijk om hiermee bezig te zijn en dit tot uiting te brengen op deze site.

Do Good Food staat voor gezonde natuurlijke keuzes…
Natuurlijke voeding zoals de natuur het bedoeld heeft, herkenbare ingrediënten waar je lijf je dankbaar voor is. Dat betekent heel veel groente, rauwkost, wat fruit, verse kruiden, noten, zaden en pitten, superfoods, eieren, vis en vlees.

Alles puur en onbewerkt.
Juist ingrediënten die jou de juiste en pure koolhydraten, eiwitten en vetten leveren. Dit is geen hype maar een levensstijl die mij meer logisch klinkt dan het eten van bewerkte fabriek geproduceerde ingrediënten. Genieten en waarderen wat de natuur ons te bieden heeft en voelen wat dat doet met je energie en uitstraling.

Ik gebruik daarom geen gemanipuleerde en geraffineerde ‘voeding’. Geen tussenkomst van een fabriek met slimme trucjes om ons eten ‘aantrekkelijk’ te maken dmv soorten suiker, geur-, kleur- en smaakversterkers die onherkenbaar zijn voor ons lichaam. Geen van deze lege en verslavende ingrediënten die ons verzadigingsgevoel negeren en onze energie ontnemen. Door de voedselindustrie en de reclamewereld wordt het ons bijna onmogelijk gemaakt om nog de juiste keuzes te maken in het doen van je boodschappen en het koken van je dagelijkse maaltijden. We worden voor de gek gehouden door zogenaamde ‘light’ producten en verpakkingen met grote letters erop dat er extra vitamines zijn toegevoegd…

Bij twijfel en het maken van de juiste keuzes in een supermarkt is er een regel die ik ooit hoorde: neem zoveel mogelijk de buitenste rijen en vraag je bij twijfel af of de oma van je oma dit ook in de supermarkt had kunnen kopen. Deze generatie had niet te maken met de overvloedige supermarkt keuzes als 5 soorten paprika chips, kant en klare maaltijden, tig soorten frisdrank, pakjes en zakjes waarmee je in een handomdraai zogenaamde verse maaltijden tovert etc. Ik vind dit een mooie rode draad om bij twijfel aan vast te houden.

Do Good Health & Happiness staat voor non food Feel Good…
Deze rubriek zal in de loop der tijd groeien. Leuke, mooie en fijne adressen, spullen en weetjes die niet onder de noemer Food vallen en waarover ik enthousiast ben wil ik graag delen. Ter inspiratie of als leuke tip. Denk aan recepten voor zelfgemaakte deo, tandpasta, interieurs styling, kunst, lunch adresje of bijzondere winkels. Daar waar ik persoonlijk door geïnspireerd raak en energie van krijg. Misschien kan ik het jou doorgeven.

Met Do Good, Food, Health & Happiness hoop ik jou te kunnen aanmoedigen in het maken van gezonde keuzes die jouw innerlijk en uiterlijk energie gaan opleveren.

Do Good And Good Will Come Your Way

Lieve groet, Angelique

Angelique

Do Good and Good will come your way! Liefs, Angelique